pátek 9. srpna 2013

Blog Centra pro lidská práva a demokratizaci na nové adrese

Milí čtenáři,
po delší odmlce obnovujeme chod blogu Centra pro lidská práva a demokratizaci - tentokrát ale již na nových webových stránkách Centra. Nově nastartovaný blog najdete na adrese http://www.centrumlidskaprava.cz/blog a kromě zajímavých případů z mezinárodního, evropského a českého práva vám budeme pravidelně přinášet i informace o aktuálních odborných článcích a publikacích, připravovaných konferencích nebo seminářích. 
S obdobným přehledem z uplynulého týdne se loučíme i zde:
  • Paul Behrens a Ralph Henham vydali novou publikaci Elements of Genocide, v níž se zabývají vývojem vnímání pojmu genocida v akademické sféře nebo judikatuře mezinárodních a vnitrostátních soudů za posledních 15 let. 
  • Goettingen Journal of International Law vyhlašuje Call v rámci studentské soutěže esejí na téma Principles of International Criminal Law. Deadline pro zaslání příspěvků je 15. listopadu 2013, více informací lze nalézt zde
  • Cambridgeský časopis International Theory nabízí až do ledna 2014 bezplatný přístup k nejcitovanějším článkům. Z lidskoprávní tématiky naleznete třeba Outsourcing the responsibility to protect  od Jamese Pattisona. 




Žádné komentáře:

Okomentovat